Bij Visser & Smit Bouw ben ik als trainee aan de slag gegaan om alle facetten van het bedrijf te leren kennen – Bart Punte

maak
morgen
mogelijk

Bart Punte, Trainee

Bij Visser & Smit Bouw ben ik als trainee aan de slag gegaan om alle facetten van het bedrijf te leren kennen.

Mijn naam is Bart Punte. Ik studeerde Bouwkunde aan de TU in Delft en haalde er mijn Master Architectural Engineering.

Aansluitend heb ik ongeveer een jaar gewerkt voor de TU Delft als coördinator van het migratieteam voor de nieuwe TU Delft website. Daarna heb ik een jaar gewerkt bij een architectenbureau en in juni 2018 ben ik bij Visser & Smit Bouw begonnen.

In 2 jaar tijd doorloop ik alle afdelingen

Ik wilde graag werken in de uitvoerende bouw. Bij Visser & Smit Bouw ben ik als trainee aan de slag gegaan om alle facetten van het bedrijf te leren kennen. In 2 jaar tijd doorloop ik alle afdelingen. De eerste 6 maanden heb ik gewerkt op de afdeling Werkvoorbereiding. Daarna heb ik op de afdeling Uitvoering gewerkt. Nu werk ik op de Ontwerpafdeling en daarna ga ik aan de slag bij de afdeling Tenders & Calculatie. Voor mij is dat een ideale manier om de bedrijfsvoering, de organisatie en de mensen goed te leren kennen. Dat helpt je later om je functie goed te kunnen vervullen.

Bij Visser & Smit Bouw is elk project uniek

Bij Visser & Smit Bouw ontwikkelen we geen standaard gebouwen. Het zijn allemaal bijzondere gebouwen met specifieke uitdagingen. Elk project is uniek. Het spreekt mij aan om met een team van mensen te werken en samen een tastbaar resultaat neer te zetten. Dat vind ik leuk aan de bouw in het algemeen en aan ons bedrijf in het bijzonder. Er is veel kennis en kunde aanwezig om de meest complexe projecten tot een goed eindresultaat te brengen.

Zo’n traineeperiode is ideaal om te kijken wat het beste bij je past

Ik ben nog een beetje aan het aftasten wat voor mij de meest interessante functie is. Zo’n traineeperiode is ideaal om te kijken wat je het leukste vind en wat het beste bij je past. Een coördinerende rol lijkt me interessant. In zo’n bouwproject komen natuurlijk heel veel partijen bij elkaar. Zowel intern als extern. Ik vind het leuk om daar koppelingen in te maken.

Visser en Smit Bouw is groot, maar niet te groot

Visser & Smit Bouw maakt specialistische bouwwerken. Elk project heeft zijn specifieke uitdagingen. Het wordt nooit saai. Bovendien is Visser & Smit Bouw groot, maar niet te groot. Verdeeld over onze vestigingen in Groningen, Amsterdam en Rotterdam werken we met zo’n 500 mensen.

Er is veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling

Kenmerkend voor Visser & Smit Bouw vind ik de professionaliteit en collegialiteit. Daarbij is alles voor het personeel goed geregeld. Er is veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Daar denken ze graag in mee en geven ze je alle ruimte voor.